Fællesskabet er det bærende

“Skal lav deltagelse ved grundlovsmøder og budgetmøder tolkes som ligegyldighed eller som et tegn på, at byrødderne gør det udmærket?” spurgte Gladsaxebladet. Liste Ø, Enhedslisten ved kandidat Flemming Holst, svarede: 

I Enhedslisten anser vi det for en meget vigtig opgave at bakke op om, og også medvirke til at skabe aktivitet i lokalområdet. Det er jo lige netop det, socialisme betyder – stærke fællesskaber på baggrund af fælles aktivitet! Vi vil have et lokalsamfund, hvor vi tager os af hinanden, og hvor det betyder noget, hvad hver enkelt af os gør og mener.

Grundlovsdagen er vigtig, men i Enhedslisten fejrer vi også 1. maj med stort fremmøde, og dér forsvarer vi også de grundlæggende frihedsrettigheder, som vi kender fra dagens samfund. Ret til frie valg, frihed til at organisere sig og ikke mindst ytringsfrihed, hvor vi sammen med SF uddeler den årlige Ytringsfrihedspris.

Disse rettigheder og værdier er bærende i de samfundsforandringer, Enhedslisten ønsker at gennemføre. Budgetdagen er der jo kæmpestor opbakning til, og jeg tror ikke vi skal lægge for meget i, at der ikke kommer særlig mange til budgetmøderne i byrådet, og slet ikke at byrødderne gør det godt.

At tro, at man som byrod gør det godt nok, og dermed læne sig tilbage, falde i en selvtilfreds søvn – sådan vil I aldrig komme til at opleve Enhedslistens byrødder! 

Indlægget blev bragt i Gladsaxe-Bladet den 22. oktober 2013.