Ældrestyrken og den politiske dagsorden

Referat af Ældrestyrkens møde den 27. februar – og link videoer med debatten om fattigdom og ulighed i Danmark

 

 

Ældrestyrken havde skarp konkurrence fra hele to fødselsdagsarrangementer i samme uge, da der var inviteret til møde den 27. februar kl. 12.00. Det var sikkert også en af grundene til de mange afbud vi fik. Alligevel var vi nok til at samles om det ovale bord i den lille sal i Borgernes Hus, hvor vi i et par timer fik spist, drukket te og kaffe og fik os en god snak. Både om det, vi havde gennemført og det, vi gerne vil beskæftige os med fremover.

Vores offentlige møde den 9. oktober 2013 om fattigdom og ulighed i Danmark blev optaget på film, og en redigeret udgave er nu kommet på You Tube. Her kan indlæggene både ses og høres, og de er stadig fuldt aktuelle:

Ældrestyrken vil gerne have et tættere samarbejde med vores tre repræsentanter i byrådet og med byrådsgruppen, dels for selv at holde os orienteret om, hvad der sker i byrådet på det socialpolitiske og det ældrepolitiske område, og dels for at hjælpe, støtte og komme med input. På landsplan håber vi sammen med LO Faglige Seniorer i Storkøbenhavn at få sat fokus på nogle hovedområder, der har særlig betydning for både ældre og yngre, hvis økonomi stadig forringes som en følge af afmonteringen af velfærdsstaten. Det skal ske i samarbejde med folketingsgruppen via det ældrepolitiske udvalg.

Kampen om Borgernes Hus er fortsat aktuel, idet et flertal i byrådet stædigt holder fast ved at sælge det og gennemføre et projekt spillested fortrinsvis for unge. Et forslag fra Initiativgruppen Bevar Borgernes Hus fremsat i byrådets spørgetid den 19. februar om at stoppe op i et par år og undersøge det reelle behov for et megaspillested, afslørede, at der ikke er foretaget de ringeste undersøgelser. Formanden for Kultur-, fritids- og idrætsudvalget, Katrine Skov, tillod sig endda direkte at lyve om den orientering, brugerne i Borgernes Hus skulle have fået omkring deres fremtid eller mangel på samme. På mødet i Ældrestyrken var der bred enighed om, at ideen om at indrette Lundevangs Skole og Bagsværd Skole til kulturhuse for Mørkhøj og Bagsværd var meget mere tiltalende. Kommunen ejer skolerne ligesom den ejer Borgernes Hus. Hvorfor sælge ud af arvesølvet og bygge megaspillesteder, når der for langt færre af borgernes penge kan indrettes kulturhuse til alle aldersklasser, hvor der kan spilles, øves og holdes koncerter, møder og arrangementer så meget folk vil og kan. Og det er der både ønske og stort behov for.

Vi kunne glæde os over nyt fra Enhedslisten i Aalborg, hvor en Ældrestyrke har holdt sit første møde, og at også Århus og Odense arbejder på at få en gruppe op at stå. Vores egne møder i marts og april er i støbeskeen, men der planlægges et oplæg om B&Ws historie og politiske betydning med en efterfølgende udflugt til Refshaleøen og det, der er tilbage af den gamle arbejdsplads og til Amagers øvrige seværdigheder.

Vi havde en rar dag med en konstruktiv snak fra en gruppe, der stadig har lyst til at sætte sit præg på den politiske dagsorden.

Og husk: Ældrepolitisk udvalg har sin egen hjemmeside: aeldre.enhedslisten.dk Den modtager meget gerne bidrag f.eks. i form af ideer eller artikler.

Tovholderne i Ældrestyrken

Gert, Mogens, Ole og Dorthe