Foto Trine Henriksen

Flertal bag budgettet sparer på folkeskolen

Af Signe Rosa Skelbæk og Trine Henriksen, Enhedslisten

Enhedslisten er, som det eneste parti, ikke en del af budgetaftalen. En af de væsentligste grunde er, at vi ikke ville være med i en aftale, hvor man sparer millioner på folkeskolen, når der både var penge i akutpakken fra regeringen og i reservepuljen til at lade være. Sparer man på folkeskoler og dagtilbud, så risikerer man, at flere børn får brug for mere og specialiseret hjælp, simpelthen fordi almenområdet er udsultet.

Vi foreslog, at besparelserne på folkeskolerne, som indebar at droppe faglig sparring og læringscamps, i stedet blev konverteret til flere co-teachere ude på skolerne. Flertallet synes åbenbart, at ideen var god, for i budgetaftalen kan man forstå, at det vil blive konsekvensen i 2024.

Desværre er det forkert, når Trine Græse i Gladsaxebladet udtaler, at besparelsen på folkeskolen dermed er fjernet. De efterfølgende år er der nemlig ikke afsat midler til at bevare pengene til de ekstra co-teachere, så hvis de skal fortsætte, skal Børne- og Undervisningsudvalget selv finde pengene indenfor deres eget budget. Dem kan man fx finde ved at spare på lejrskoler, lukke Teaterskolen eller indføre forældrebetalte bleer i vuggestuen, sådan som udspillet til budgettet også foreslog. Tillykke med det! Men foreløbig er det et faktum, at årets budget indeholder millionbesparelser på folkeskolerne allerede fra 2025.