Hvad vil Venstre?

Af Søren Søndergaard, medlem af Folketinget for Enhedslisten

I Gladsaxebladet kræver Venstre-kandidaten Martin Skou Heidemann flere penge til de nedslidte sportsanlæg i Gladsaxe. Det krav kan jeg bestemt støtte. Gode forhold for kultur-, idræts- og fritidsaktiviteter er en kerneopgave for vores kommune.

Alligevel undrer jeg mig lidt. For pengene skal tydeligvis ikke komme fra skatten. Selvom Gladsaxe er blandt de 10 kommuner i landet med den laveste skat, så ønsker Venstre endnu færre indtægter til fælleskassen.

Men hvor skal pengene så komme fra? Skal de tages fra hjemmehjælpen til de ældre, genoptræningen til de syge, fyring af offentligt ansatte eller endnu dårligere normeringer i vores børns daginstitutioner? Svaret blæser i vinden!

Vi ser præcis det samme på Christiansborg. Her har den borgerlige regering travlt med at love skatterabatter til især den rigeste del af befolkningen. Men når pengene så mangler i fælleskassen, så er der ikke råd til at sikre den tilstrækkelige velfærd.

Man kan ikke både blæse og have mel i munden. Man kan heller ikke både love flere kommunale udgifter og så skære på indtægterne. Derfor må det være rimeligt at spørge: Hvad vil Venstre?

 

Indlægget blev bragt i Gladsaxebladet den 7. november 2017.