Signe Rosa Skelbæk

Dystre budgetoplæg for børneområdet

Af Signe Rosa Skelbæk, byrådsmedlem for Enhedslisten

Kommunens budgetforhandlinger står for døren. Hvert udvalg skal finde besparelser for 1 procent, og på børneområdet betyder det, at hunden vitterligt spiser sin egen hale nu.

Det stigende behov for støtte til børn er desværre på lidt af en himmelflugt. Og fordi KL og regeringen ikke fik landet en aftale, der på nogen måde kompenserer kommunerne for de stigende udgifter, står Gladsaxe i en situation, hvor det igen igen er almenområdet – folkeskolerne og dagtilbuddene fx – der må betale prisen og skære endnu mere fra, for at der er penge nok. Urimeligt og ikke mindst dumt.

Det siger sig selv, at dropper man alle lejrskolerne, teaterskolen, sproggruppen, maden i dagtilbuddene eller andre af de forslag, der lige nu er på bordet, så vil det dels have en enorm social slagside, og dels vil det give endnu dårligere betingelser for, at børn trives og udvikler sig.

Der er brug for et seriøst opgør med budgetloven, så vi ikke skal afvikle de tiltag, vi ved virker, for at kunne bruge pengene på børn, der allerede har det skidt. Det ene burde virkelig ikke udelukke det andet, slet ikke i en rig kommune som Gladsaxe.

Indlægget er bragt i Gladsaxebladet den 7. juni 2023.