Åbent brev til Bent Greve

Af Flemming Holst, byrådskandidat for Enhedslisten 

Det er ikke så nemt at få et svar fra dig, Bent Greve, så nu prøver jeg med et åbent brev. Dit seneste indlæg i Gladsaxebladet er et svar med mange løse ender.

Jeg forventer selvfølgelig konkrete svar på konkrete spørgsmål. Som professor i offentlig forvaltning er du sikkert enig i, at det er en rimelig forventning.

Du skriver at det var budgetopfølgningen, der i juni viste der var for mange medarbejdere til opgaven. Det afstedkommer to spørgsmål:

Hvordan kan det være at denne oplysning ikke blev videreformidlet til mødet mellem seniorudvalg, forvaltning og seniorrådet den 20. juni? Kommer sådanne udviklingstendenser ikke frem på disse fællesmøder, giver det ingen mening at holde dem.

De 4 grunde du angiver til nødvendigheden af afskedigelserne, bør ikke komme bag på nogen. At ældre generelt bliver sundere, er en tendens der har foregået i årtier. At mange ældre foretrækker privat hjemmehjælp er desværre en tendens der er tiltaget de sidste par år, men det er ikke noget der er sket i første halvår. At rehabiliteringscenteret tager sig af ældre med midlertidige behov og ikke som tidligere, hjemmeplejen, er lige præcis hensigten og bør ikke komme som en overraskelse. Fastfrysningen på arbejdsmarkedet er en udvikling der er foregået over de sidste 5 år.

Tilbage står – hvem har ansvaret? Forvaltningen, der ikke har udvist “rettidig omhu”? Det mener du åbenbart ikke. Men så du jo stå med, ikke alene et politisk ansvar, men også med et helt konkret ansvar for at det endte så galt.
 

Indlægget er bragt i Gladsaxebladet den 10. september 2013

Tidligere indlæg fra Flemming Holst i samme debat: