unge

Hvorfor sylter vi de unge?

Af Signe Rosa Skelbæk, Enhedslisten

Det er ingen hemmelighed, at klubtilbuddene i Gladsaxe er mangelfulde, også rent bogstaveligt. Vi er i øjeblikket i en overgangsfase, hvor vi venter på, at nye ungdomsklubber kommer op at stå. Alligevel mener jeg, at vi er nødt til at se på, om vi gør nok, når det handler om klub- og fritidstilbuddene til vores ældste børn i kommunen.

Emneord:

Tidlig indsats redder de unge

Af Signe Rosa Skelbæk, byrådskandidat for Enhedslisten

På vej til mit arbejde i Høje Gladsaxe stoppes jeg af en politimand. Han holder skansen ved en visitationszone, grundet de mange skudepisoder på Nørrebro og nu også i Gladsaxe. 'Nytter det?' spørger jeg ham. 'Det håber vi,' svarer han.

Emneord:

Fra bander til klimaforandringer – sæt turbo på forebyggelse

Af Trine Henriksen, byrådsmedlem for Enhedslisten

Bandekonflikten med drab og skyderi er blevet uhyggelig nærværende i Gladsaxe. Satudarahs indtog i Bagsværd skaber yderligere utryghed. En øget politiindsats med razziaer og fængselsstraffe løser i bedste fald kun problemerne på kort sigt. Den mere holdbare løsning er at få brudt fødekæden til banderne. 

Emneord:

Hvordan får man unge involveret i lokalpolitik?

Af Susanne Yazdanyar, byrådskandidat for Enhedslisten

Det er enormt vigtigt, at flere unge stemmer og deltager i demokratiet - ellers bliver vi ikke hørt! Men myten om, at unge ikke er politisk engagerede, ærgrer mig.

Emneord:

Vi skal ikke skubbe folk væk

Af Susanne Yazdanyar, byrådskandidat for Enhedslisten

Selv om volden er faldende, påvirkes vores livskvalitet af frygten for vold. Den mere voldsomme vold øger vores frygt for, at der sker os eller vores nærmeste noget. Det er derfor vigtigt, at vi skaber et samfund, hvor ingen vil ty til vold.

Emneord:

5. Bedre vilkår for familier og børn

Børns trivsel og udvikling er et fælles ansvar for både forældre, kommune og personale i institutioner og skoler. Det er kommunens opgave at sikre, at der er gode rammer for kvalitet i pædagogik og undervisning, der giver alle børn lige muligheder for at udvikle sig. Gode generelle tilbud suppleret med god og tilstrækkelig støtte til særligt udsatte familier er en god investering i fremtiden – både socialt og økonomisk. Gladsaxe har gode skoler og daginstitutioner.

Emneord:

Som man råber i skoven får man svar

Læserbrev af Anja Nørager-Nielsen, byrådsmedlem for Enhedslisten Gladsaxe

Unge interesserer sig for politik! I hvert fald i lige så høj grad som de ældre medborgere. Spørgsmålet er, om politikerne reelt interesserer sig for de unge.
Emneord:

Hvordan mener partiet vi skal bekæmpe den stigende vold og kriminalitet, hvor specielt unge helt ned til 12-14 års alderen gør sig uheldigt bemærket?

Læserbrev af Flemming Holst, byrådskandidat for Enhedslisten Gladsaxe.

Der skal ikke herske tvivl om at Enhedslisten vil være med i kampen mod stigende vold og kriminalitet – også begået af unge.

Når kriminaliteten begås af helt unge børn, er der især grund til bekymring.

Emneord: