flygtninge

En nødhjælpsarbejder i verdens brændpunkter

Jette Gottlieb holdt oplæg for Ældrestyrken

Da Jette Gottlieb første gang blev sendt ud som nødhjælpsarbejder i 1991 – det var under den 1. Golfkrig mellem Iran og Irak – havde hun medbragt sit arbejdstøj og noget af sit tømrerværktøj. Hun troede, hun skulle ned og lave shelters til flygtninge i en kurdisk flygtningelejr og gøre brug af sin håndværksmæssige uddannelse.

Emneord:

Ældrestyrken fik besøg af politisk flygtning fra Iran

Tovholderne havde besluttet, at 25 deltagere måtte være maksimum på mødet den 25. februar 2016 i Seniorklubberne i Høje Gladsaxe. Men på et tidspunkt var vi hele 28, heriblandt flere nye, som vi ikke havde set tidligere. Stemningen var fin fra starten, og efter at alle havde fået lidt frokost på tallerkenerne kunne vi overgive ordet til dagens oplægsholder, Nahid Riazi, der er politisk flygtning fra Iran, men med over 20 års ophold i Danmark.

Emneord:

Ældrestyrken var aktuel i flygtningedebatten

Ældrestyrken havde både fortiden og nutiden på sit program på sit sidste møde i denne sæson den 27. november i Borgernes Hus. Over 25 havde tilmeldt sig arrangementet, hvis oplægsholder denne dag var journalist Ulla Jessing, som var inviteret til som øjenvidne at berette om sin opvækst under nazismen i Tyskland, og om hvordan det er kun at have flugten som udvej, for at kunne overleve terror og forfølgelse. Et yderst aktuelt emne i den nuværende flygtningedebat.

Emneord: