1. maj

Billeder fra 1. maj 2017

 

 

 

 

 

 

Emneord:

Tale til Enhedslisten og SF's 1. majmøde 2017

Vi skal deles om arbejdet, i stedet for at nogle arbejder alt for meget, mens andre ikke kan få et job. Samtidig er kortere arbejdstid en måde at vise ansvarlighed overfor fremtidige generationer og solidaritet med folk i den fattigere del af verden.

Af Trine Henriksen, Enhedslisten

Parolen for vores lokale arrangement er Global solidaritet. Derfor vil jeg starte i en lidt anden ende af verden, end den kommunale, hvor jeg plejer at bevæge mig.

Emneord:

Socialistisk 1. maj

Dato: 
1. Maj 2017 9:00 - 12:00
Sted: 
Buddinge Skole, Kildebakkegårds Allé 155

Global solidaritet: 1. maj-indsamling til Honduras

3F har iværksat en indsamling til støtte for bananplantage- og landarbejdernes fagforening i det mellemamerikanske land Honduras fører mod bl.a. det multinationale frugtfirma Fyffe's.

Enhedslisten opfordrer til at støtte indsamlingen.

Emneord:

Vi vil bygge op, når de vil rive ned – vi vil styrke fællesskabet

Det var afslutningen på Enhedslistens Pernille Skippers 1. maj-tale ved SF, SFU og Enhedslistens 1. maj 2016 i Gladsaxe, og det rummede ganske godt hele arrangementets budskab.

Af Flemming Holst

Venstrefløjens 1. maj-arrangement i Gladsaxe er efterhånden både traditionsrigt og stort. Så stort, at det ikke var alle, der kunne sidde ned hele tiden, og der var endda sat 175 stole op ved bordene, hvor der var friskbrygget kaffe, friskbragt brød, ost og mulighed for en enkelt skarp dertil. Musikken blev for 11. år i træk leveret af "Det røde Guld", og højdepunktet var som sædvanlig uddelingen af årets Ytringsfrihedspris.

Emneord:

1. maj i valgkampens tegn

Velbesøgt 1. maj, traditionen tro arrangeret i samarbejde med SF og SFU. De lokale folketingskandidater – SF's Serdal Benli og Enhedslistens Søren Søndergaard – talte på hver sin måde om at gå imod angrebene på velfærd og overenskomster og om at styrke venstrefløjen i det kommende valg.

Emneord:

Søren Søndergaards 1. maj-tale

"Valget venter lige om hjørnet. Det gode er, at det giver os mulighed for at forhindre, at Lars Løkke og hans blå blok indtager regeringskontorerne. Men skal vi også forhindre en blå politik, så kræver det mere," sagde Søren Søndergaard i sin tale til Enhedslisten, SF og SFU's 1. maj-møde på Buddinge Skole.

Her er talen:

Emneord:

Socialistisk 1. maj i Gladsaxe

Dato: 
1. Maj 2015 9:00 - 12:00
Sted: 
Buddinge Skole, Kildebakkegårds Allé 155

Emneord:

Jørgen Dragsdahl får ytringsfrihedspris

Der skal værnes ganske særligt om journalisters ret til at bedrive kritisk journalistik. Det ønsker SF og Enhedslisten i Gladsaxe at markere ved at tildele årets ytringsfrihedspris til journalist Jørgen Dragsdahl, der nu på syvende år må forsvare sig mod beskyldninger om at have været KGB-agent og påvirkningsagent og dermed forræder i en fjendtlig magts tjeneste på grund af en utrættelig journalistisk indsats.

Emneord:

Socialistisk 1. maj: Morgenmøde i Gladsaxe

Dato: 
1. Maj 2014 9:00 - 12:00
Sted: 
Buddinge Skole, Kildebakkegårds Allé 155

Emneord:

Fællesskabet er det bærende

"Skal lav deltagelse ved grundlovsmøder og budgetmøder tolkes som ligegyldighed eller som et tegn på, at byrødderne gør det udmærket?" spurgte Gladsaxebladet. Liste Ø, Enhedslisten ved kandidat Flemming Holst, svarede: 

I Enhedslisten anser vi det for en meget vigtig opgave at bakke op om, og også medvirke til at skabe aktivitet i lokalområdet. Det er jo lige netop det, socialisme betyder – stærke fællesskaber på baggrund af fælles aktivitet! Vi vil have et lokalsamfund, hvor vi tager os af hinanden, og hvor det betyder noget, hvad hver enkelt af os gør og mener.

Emneord: