TTIP

Demonstration: Stop CETA - Nej til udemokratiske handelsaftaler

Dato: 
23. Marts 2017 17:00
Sted: 
Christiansborg Slotsplads

Snart skal Folketinget stemme om CETA-aftalen mellem EU og Canada. Aftalen kan åbne en ny epoke med nye privilegier til store virksomheder – til skade for miljø og velfærd. Afstemningen vil blive markeret med demonstrationer og aktioner, og inden for murene vil bl.a. Enhedslisten sikre, at regeringen får kam til sit hår.

 

Emneord:

Derfor går vi imod TTIP og CETA

Torsdag den 27. oktober var medlemmer af Enhedslisten Gladsaxe på gaden sammen med tusinder af andre for at sige fra over for de vidtgående økonomiske traktater, som regeringen og EU-Kommissionen er ved at trække ned over hovederne på os: CETA-aftalen med Canada og TTIP-aftalen med USA.

Demonstrationen startede foran Dansk Industris bygning på Rådhuspladsen og gik derfra til Christiansborg Slotsplads, hvor blandt andre Søren Søndergaard talte.

– Disse aftaler har været forhandlet i dyb hemmelighed. Det forstår vi godt. For når først folk får kendskab til indholdet, så siger folk nej. sagde Søren Søndergaard og opfordrede til at fortælle arbejdskammerater, naboer og venner om det reelle indhold i disse aftaler.

Emneord:

»Organisér dig,« var vore forfædres parole

Foto: Carl Christian Lauridsen fra Fotoklubben i Seniorklubberne i Høje Gladsaxe

Ældrestyrken havde et travlt program på sit møde den 27. oktober i Seniorklubberne i Høje Gladsaxe. Dagsordenen bød som sædvanlig på et spændende oplæg, denne gang af Søren Kolstrup, cand.mag. i historie og samfundsfag og lektor ved Center for Velfærdsstatsforskning på Syddansk Universitet og byrådsmedlem for Enhedslisten på Lolland.

Emneord:

Demonstration: Stop TTIP og CETA! Nej til udemokratiske handelsaftaler

Dato: 
27. Oktober 2016 16:00 - 19:00
Sted: 
Rådhuspladsen, København

Efter at resten af Europa har været på gaden i protest imod CETA og TTIP, sker der nu noget i Danmark.

Emneord:

Bliv klogere på TTIP – det er dig, der skal betale regningen!

Dato: 
9. Maj 2015 13:30 - 16:00
Sted: 
3F, Mølle Alle 26 i Valby, København

En omfattende handelsunion mellem EU og USA er på trapperne. Den hedder TTIP. Handelsunionen er et angreb på demokratiet og landes mulighed for at beskytte forbrugere, miljø og lønmodtagere. En central del af handelsunoinen er den såkaldte investorbeskyttelse, der giver et selskab ret til at sagsøge et land, hvis selskabet mener, at ny lovgivning kommer til at give dem et tab af indtægter.

Derfor inviterer Folkebevægelsen mod EU dig til seminar om TTIP!

Emneord:

TTIP får modstand i Gladsaxe

Den såkaldte frihandelsaftale TTIP, som EU-Kommissionen forhandler med USA, handler ikke om fri handel. Den handler om maksimal frihed til transnationale selskaber, som vil kunne retsforfølge stater og gennemtvinge afregulering og privatisering. Det var Mads Barbesgaard, AfrikaKontakt og medlem af Enhedslisten, og Teis Volstrup, folketingskandidat for SF, enige om ved det offentlige møde på Telefonfabrikken torsdag den 16. april.

Emneord:

TTIP-aftalen mellem EU og USA – hvad vil den betyde for din hverdag?

Dato: 
16. April 2015 19:00 - 21:30
Sted: 
Telefonfabrikken, Telefonvej 8, Søborg

Offentligt møde

Oplægsholdere:

  • Mads Barbesgaard, AfrikaKontakt, medlem af Enhedslisten

  • Teis Volstrup, folketingskandidat for SF

Alle er velkomne – fri entré

Arrangør: SF, Enhedslisten og Folkebevægelsen mod EU

Emneord: