demokrati

8. Mere demokrati - stærkere fællesskaber

8.1 Kultur og idræt

Enhedslisten ønsker et levende Gladsaxe, hvor mennesker i alle aldre kan føle sig hjemme. Det kræver, at kommunen stiller nogle gode tilbud til rådighed inden for kultur og idræt, og at der samtidig gives plads til det selvorganiserede kulturliv. Derfor skal kommunen både sikre gode kultur- og idrætsaktiviteter for dem, der er aktive i det organiserede foreningsliv, og for dem, der ikke vil eller kan forpligte sig til kontingenter og klubaktiviteter. Enhedslisten finder både bredde og elite vigtige i idræts- og kulturlivet.

Emneord:

Demonstration: Stop CETA - Nej til udemokratiske handelsaftaler

Dato: 
23. Marts 2017 17:00
Sted: 
Christiansborg Slotsplads

Snart skal Folketinget stemme om CETA-aftalen mellem EU og Canada. Aftalen kan åbne en ny epoke med nye privilegier til store virksomheder – til skade for miljø og velfærd. Afstemningen vil blive markeret med demonstrationer og aktioner, og inden for murene vil bl.a. Enhedslisten sikre, at regeringen får kam til sit hår.

 

Emneord:

Derfor går vi imod TTIP og CETA

Torsdag den 27. oktober var medlemmer af Enhedslisten Gladsaxe på gaden sammen med tusinder af andre for at sige fra over for de vidtgående økonomiske traktater, som regeringen og EU-Kommissionen er ved at trække ned over hovederne på os: CETA-aftalen med Canada og TTIP-aftalen med USA.

Demonstrationen startede foran Dansk Industris bygning på Rådhuspladsen og gik derfra til Christiansborg Slotsplads, hvor blandt andre Søren Søndergaard talte.

– Disse aftaler har været forhandlet i dyb hemmelighed. Det forstår vi godt. For når først folk får kendskab til indholdet, så siger folk nej. sagde Søren Søndergaard og opfordrede til at fortælle arbejdskammerater, naboer og venner om det reelle indhold i disse aftaler.

Emneord:

Måske skulle man lytte lidt mere til Enhedslisten!

To eksempler fra ældreområdet viser, hvorfor flertallet i byrådet burde vænne sig af med automatreaktionen og lytte mere til Enhedslistens forslag og ideer.

Emneord:

Støtte til grækerne mod EU's afpresning

Enhedslisten Gladsaxe var med på Kultorvet i København torsdag den 2. juli kl. 17 for at vise støtte til grækernes ret til folkeafstemning og protestere mod EU's forsøg på afpresning af den græske regering og befolkning.

Emneord:

Ministre skal følge folketingets flertal! - uanset regeringens farve

Af Søren Søndergaard, Enhedslistens folketingskandidat i Gladsaxe

På trods af opfordringer nægter finansminister Bjarne Corydon at udlevere vigtige oplysninger til Folketingets finansudvalg om det famøse salg af DONG-aktier – det er ikke godt nok. Da vi efter valget i september 1994 var på høflighedsvisit i statsministeriet, benyttede Nyrup lejligheden til at takke Enhedslisten for vores betingelsesløse støtte til, at han kunne fortsætte på posten.

Emneord:

Søren Søndergaards 1. maj-tale

"Valget venter lige om hjørnet. Det gode er, at det giver os mulighed for at forhindre, at Lars Løkke og hans blå blok indtager regeringskontorerne. Men skal vi også forhindre en blå politik, så kræver det mere," sagde Søren Søndergaard i sin tale til Enhedslisten, SF og SFU's 1. maj-møde på Buddinge Skole.

Her er talen:

Emneord:

Uacceptabelt indgreb overfor Skovbrynet Skole

Af Trine Henriksen, byrådsmedlem for Enhedslisten

Det er utrolig sørgeligt, at fire aktive forældrerepræsentanter på Skovbrynet Skole har valgt at træde ud af skolebestyrelsen i protest. Men desværre fuldt forståeligt. Det er uacceptabelt, at en ny profil på skolen besluttes af byrådet, over night, uden inddragelse af skolebestyrelse, ledelse og personale. Det er uacceptabelt, at skolens leder tvinges til en aftrædelsesordning med øjeblikkelig virkning, og at personalet skal vælge mellem at committe sig 100% til den nye linje eller søge forflyttelse.

Emneord:

Hvordan får man unge involveret i lokalpolitik?

Af Susanne Yazdanyar, byrådskandidat for Enhedslisten

Det er enormt vigtigt, at flere unge stemmer og deltager i demokratiet - ellers bliver vi ikke hørt! Men myten om, at unge ikke er politisk engagerede, ærgrer mig.

Emneord:

Ø-kandidat besøger brutalt enevældigt monarki

Thomas Eisler og Peter Kenworthy er lige kommet hjem fra et projektbesøg i det lille enevældige kongedømme Swaziland. Et besøg, der for alvor satte det danske kommunevalg til november i perspektiv. Begge er medlemmer af Enhedslisten i Gladsaxe, og Thomas Eisler er desuden kandidat til byrådet.

Emneord: