arbejdsløshed

Arbejdsløse skal hjælpes på vej

Af Susanne Yazdanyar, byrådskandidat for Enhedslisten i Gladsaxe

Det har altid været hårdt at være arbejdsløs. Selve fyringen, der uanset grund vil være en mavepuster for de fleste. Økonomien, der bliver strammere. Ikke mindst usikkerheden om fremtiden. Det kan derfor undre, at ikke alene de borgerlige regeringer, men også den nuværende såkaldt "røde" regering ser det som en særlig opgave at genere denne udsatte gruppe af medborgere.

Emneord:

Smid pisken!

Sådan lød budskabet fra venstrefløjens 1. maj i Gladsaxe. Mest tydeligt fra Enhedslistens 1. majtaler, Rosa Lund.

Rosa Lund taler til 1. maj i Gladsaxe 2012 (foto: Kenn Schoop)Rosa Lund er en af den nye generation af folketingsmedlemmer, med en alder på kun 27 år, og med det udgangspunkt sagde hun, at hendes generation måtte kræve sin ret, for at gøre sin pligt. Der måtte skabes arbejdspladser, praktikpladser, uddannelsespladser, før de unge kunne gøre deres pligt – nemlig arbejde eller uddanne sig, og derfor var hendes invitation til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen: Smid pisken!

Emneord:

Klimaindsats: 60.000 grønne job i 2011

Af Trine Henriksen, byrådsmedlem for Enhedslisten

I disse dage, hvor vi kæmper os igennem sne og is, virker den globale opvarmning måske ikke som det allermest påtrængende problem. Men selv om der er koldt i Danmark, blev 2010 faktisk et af jordens varmeste år siden 1850. Indsatsen mod klimaforandringerne må op i et langt højere gear i 2011. 

Emneord:

Klima og grønne job

Læserbrev af Trine Henriksen, byrådsmedlem for Enhedslisten Gladsaxe

Klimaforandringerne er en af de største udfordringer, som vi står over for, og der er brug for en massiv og hurtig indsats. Samtidig har vi en stærkt stigende arbejdsløshed, ikke mindst blandt de unge. Mangel på praktikpladser forhindrer mange unge i at få en uddannelse. Det løser vi ikke ved at skære i børnechecken, men ved at skabe flere arbejdspladser. Enhedslisten har en række konkrete forslag til, hvordan vi kan bekæmpe klimakrisen og arbejdsløsheden på én gang.

Emneord:

Gi' os Gladsaxe tilbage!

Læserbrev af Trine Henriksen, byrådsmedlem for Enhedslisten Gladsaxe

Der er rigeligt at tage fat på i de kommende år her i kommunen, med stigende arbejdsløshed og behov for forbedringer inden for bl.a. omsorg, skoler og kollektiv trafik. Det er udfordringer, som Enhedslisten har gode løsningsforslag på.

Emneord:

Samarbejde til gavn for de arbejdsløse

Læserbrev af Bendt A. Larsen, byrådskandidat for Enhedslisten Gladsaxe.

Gladsaxe kommune bør samarbejde med fagforeninger og a-kasser for at give arbejdsløse de bedste muligheder for at komme i gang igen.

Emneord: