Borgernes Hus

Video: Farvel til Borgernes Hus

Den 19. april 2015 blev der holdt en sørgelig afskedsfest. Gladsaxe Kommunes Byråd havde besluttet at nedlægge og sælge Borgernes Hus på trods af voldsomme protester.

Emneord:

Afskedsfesten for Borgernes Hus blev uforglemmelig

Der var lidt panik kl. 12.00 den 19. april, da Initiativgruppen Bevar Borgernes Hus ville ind for at holde afskedsfest med huset. Nøglen virkede ikke uvist af hvilken grund, og først da kommunens vagtmand kom til, blev arrangører og gæster lukket ind. Ventetiden blev brugt til at pynte huset med det kendte banner "Bevar Borgernes Hus" og med masser af balloner med samme tekst.

Emneord:

Arne Würgler var med til at sætte punktum

Så blev der sat punktum for Ældrestyrkens egne aktiviteter i Borgernes Hus. Vores sidste møde fandt sted den 26. marts, i den store sal, hvor vi fyldte godt. Sangeren Arne Würgler var inviteret og hjalp med til at gøre det med højt humør og nostalgiske tilbageblik til vores fælles, politiske fortid. Hans sange vakte minder, men han viste samtidig, at han har fokus på nutiden bl.a. med sin nye, aktuelle sang om Danmark som krigsførende nation, og at han langt fra er færdig med at yde sit kunstneriske bidrag i den politiske kamp. Hans optræden var inspirerende og virkede som en igangsætter til den kommende valgkamp, der lurer lige om hjørnet, og hvor alle forventes at give et nap med ud fra de muligheder, vi har hver især.

Emneord:

Ældrestyrken flytter til Høje Gladsaxe

Fremtiden for Ældrestyrken bliver i pensionistforeningernes lokaler i Høje Gladsaxe. Afgørelsen faldt sent samme dag, som Ældrestyrken holdt sit næstsidste møde i Borgernes Hus torsdag den 26. februar.

Emneord:

Balloner i kampen mod salget af Borgernes Hus

Tak til alle jer fra Ældrestyrken, der på Gladsaxedagen mødte op i Borgernes Hus-teltet fra tidlig morgen. Her havde Initiativgruppen Bevar Borgernes Hus, som Ældrestyrken bakker op om, en lille aktion i gang, fordi Initiativgruppen af kommunen havde fået forbud mod at sætte sit banner med logoet Bevar Borgernes Hus op på teltet, ligesom vi gjorde sidste år. I stedet for pustede Initiativgruppen hen mod 500 balloner op med logoet, som blev delt ud blandt publikum sammen med 300 løbesedler.

Emneord:

Budgetflertal sagde nej til Enhedslistens forbedringer

Der blev talt mod bedre vidende, da Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre vedtog budgettet for 2014 og afviste Enhedslistens ændringsforslag. Det gennemgående tema i Trine Græses (A) ordførertale var: "Alle partier undtagen Enhedslisten...", efterfulgt af en lang opremsning af ting, som Enhedslisten angiveligt ikke ville være med til.

Emneord:

Tja-bom-bom! - Til de Radikale om kulturhuse

Af Else Jakobsen, medlem af Enhedslisten 

Emneord:

Fy Fy skamme til flertallet i byrådet

Af Dorthe E. Harvest

Melodi: Fy fy skamme

 

 

Emneord:

Film: Bevar Borgernes Hus!

Et flertal i byrådet har besluttet at sælge Borgernes Hus uden at spørge brugerne. Det vil hverken brugerne eller flere hundrede andre borgere i Gladsaxe finde sig i. I denne film på YouTube kan du se, hvordan byrådet fik besøg af initiativet Bevar Borgernes Hus:

Filmen, som er lavet af Johnny Bjørnestad fra Hjemmevideo- og fotoklubben i Høje Gladsaxe, er en god inspiration til, hvordan man kan lave græsrodsarbejde op til kommunevalget.

Emneord:

Borgernes hus i Søborg skal bevares

Enhedslisten støtter det initiativ, som en borgergruppe har taget for at redde Borgernes Hus, Søborg Hovedgade 79, fra at blive solgt.

Emneord: