Ældrestyrken

Ældrestyrken: Hvem og hvad er Gladsaxe Kommunes borgerrådgiver?

Dato: 
25. Januar 2018 12:00
Sted: 
Seniorklubberne, Høje Gladsaxe

Preben Rohde er advokat og har siden 2016 været borgerrådgiver i Gladsaxe Kommune. Preben vil fortælle om, hvad vi kan bruge en borgerrådgiver til og
hvilke erfaringer, han har gjort sig i de første to år af sit virke i jobbet. Hans stilling har hidtil været en prøveordning, men er nu blevet permanent med det
nye budgetforlig i Gladsaxe Kommune, som også Enhedslisten er en del af.

 

Emneord:

Ældrestyrken sluttede året af med trommer og højt humør

Man bliver ikke ældre af at deltage i Ældrestyrken – men man kan risikere at blive klogere. Og så kan man også blive i rigtig godt humør. Det skete den 30. november, hvor Ældrestyrken holdt sæsonens sidste møde i Seniorklubberne i Høje Gladsaxe, og her blev der både talt kinesisk og slået på tromme.

Emneord:

Stine Brix på besøg i Ældrestyrken

Ældrestyrken har igennem årene haft et fint samarbejde på ældreområdet med Enhedslistens medlemmer i Folketinget. Sidst med Finn Sørensen, der nu har overladt bl.a. det ordførerskab til Stine Brix. Derfor var forventningerne til Stine også store, da hun kom til Ældrestyrkens møde den 26. oktober, hvor hun var inviteret til at holde oplæg både om sit syn på den aktuelle ældrepolitik og for at høre, hvad vi ønsker der skal fokuseres på i Enhedslisten fremover.

Emneord:

Ældrestyrkens møde om Cuba trak fulde huse

Flere end lokalet kunne rumme havde tilmeldt sig Ældrestyrkens møde om Cuba før og nu den 28. september 2017. Journalist og rejsearrangør Brian Rasmussen holdt et to timer langt oplæg om det land, der i mere end 55 år frem for noget andet har stået for sundhed og uddannelse.

Emneord:

Verdens sultne kunne leve af verdens madspild

Alene i Danmark smides 700.000 tons mad ud om året. Kampen mod madspildet blev taget op på Ældrestyrkens seneste møde.

Emneord:

Ældrestyrken: Menneskelige omkostninger i krigsforløbet

"Interessen for de menneskelige omkostninger for almindelige deltagere i krigsforløbet under Den 2. Verdenskrig er stadigt stigende. Utroligt, at der skulle gå 70 år, inden denne side også blev behandlet og vi ikke 'bare' skal læse statistik over antal faldne og krigsmaskiner."

Sådan skriver Willi Bjerregaard, et af mange tusinde krigsbørn, i en omtale af den danske film "Under sandet", der havde premiere sidste år.

Emneord:

Ældrestyrkens møde om nyt sundhedsprogram

Af Willi Bjerregaard

Oplægsholderne den 23. februar 2017 var Margit Velsing Groth og Mogens Elmer. Emnet var: Enhedslistens nye sundhedsprogram. Begge oplægsholdere har været med til at udforme dette.

Emneord:

Ældrestyrken: Afslutning på året – julehygge

Dato: 
30. November 2017 12:00
Sted: 
Seniorklubberne Høje Gladsaxe
Emneord:

Ældrestyrken: Folketingsarbejdet - med Stine Brix

Dato: 
26. Oktober 2017 12:00 - 15:00
Sted: 
Seniorklubberne Høje Gladsaxe

Oplæg ved Stine Brix, folketingsmedlem for Enhedslisten, ordfører for bl.a. ældre- og sundhedsområdet.

Stine vil fortælle om de aktuelle drøftelser på Christiansborg, hvad de kan medføre for ældre og handicappede, og hvilke muligheder Enhedslisten har for at påvirke den førte politik.

Kom og stil spørgsmål til dit folketingsmedlem, og giv dit bidrag til en god og frugtbar debat.

Tilmeld dig på [email protected] eller 20476890 senest den 23. oktober.

 

 

Emneord: