Ældrestyrken

Ældrestyrkens møde om Cuba trak fulde huse

Flere end lokalet kunne rumme havde tilmeldt sig Ældrestyrkens møde om Cuba før og nu den 28. september 2017. Journalist og rejsearrangør Brian Rasmussen holdt et to timer langt oplæg om det land, der i mere end 55 år frem for noget andet har stået for sundhed og uddannelse.

Emneord:

Verdens sultne kunne leve af verdens madspild

Alene i Danmark smides 700.000 tons mad ud om året. Kampen mod madspildet blev taget op på Ældrestyrkens seneste møde.

Emneord:

Ældrestyrken: Menneskelige omkostninger i krigsforløbet

"Interessen for de menneskelige omkostninger for almindelige deltagere i krigsforløbet under Den 2. Verdenskrig er stadigt stigende. Utroligt, at der skulle gå 70 år, inden denne side også blev behandlet og vi ikke 'bare' skal læse statistik over antal faldne og krigsmaskiner."

Sådan skriver Willi Bjerregaard, et af mange tusinde krigsbørn, i en omtale af den danske film "Under sandet", der havde premiere sidste år.

Emneord:

Ældrestyrkens møde om nyt sundhedsprogram

Af Willi Bjerregaard

Oplægsholderne den 23. februar 2017 var Margit Velsing Groth og Mogens Elmer. Emnet var: Enhedslistens nye sundhedsprogram. Begge oplægsholdere har været med til at udforme dette.

Emneord:

Ældrestyrken: Afslutning på året – julehygge

Dato: 
30. November 2017 12:00
Sted: 
Seniorklubberne Høje Gladsaxe
Emneord:

Ældrestyrken: Folketingsarbejdet på Christiansborg

Dato: 
26. Oktober 2017 12:00
Sted: 
Seniorklubberne Høje Gladsaxe

Et folketingsmedlem fortæller om arbejdet i Folketinget for Enhedslisten og om den aktuelle, politiske situation i Danmark.

Vi lægger op til spørgsmål, dialog og debat.

 

Emneord:

Ældrestyrken: Cuba - før og nu

Dato: 
28. September 2017 12:00
Sted: 
Seniorklubberne Høje Gladsaxe

Brian Rasmussen har produceret dokumentarfilm og skrevet bøger om Cuba. Han har boet og arbejdet som journalist i landet for danske dagblade i årene 1988-1990; har besøgt landet som rejsearrangør og leder af grupper mere end 130 gange inden for de sidste 30 år.

Han vil fortælle om et land, der i mere end 55 år frem for noget andet har stået for sundhed og uddannelse. Men det er også et land, som gennem århundreder har haft resten af verdens bevågenhed.

Han taler spansk og fungerer samtidig som tolk på rejserne.

Emneord:

En nødhjælpsarbejder i verdens brændpunkter

Jette Gottlieb holdt oplæg for Ældrestyrken

Da Jette Gottlieb første gang blev sendt ud som nødhjælpsarbejder i 1991 – det var under den 1. Golfkrig mellem Iran og Irak – havde hun medbragt sit arbejdstøj og noget af sit tømrerværktøj. Hun troede, hun skulle ned og lave shelters til flygtninge i en kurdisk flygtningelejr og gøre brug af sin håndværksmæssige uddannelse.

Emneord:

Ældrestyrken på rejse i Halfdan Rasmussens univers med Ole Sterndorff som guide

Der var ikke kun gløgg og æbleskiver, gran og røde julestjerner, men også god og gedigen underholdning på Ældrestyrkens sidste møde i denne sæson, torsdag den 24. november i Seniorklubberne i Høje Gladsaxe, hvor der var dækket op til 27 deltagere. Vi havde inviteret sangeren Ole Sterndorff fra Røde Lue og Rendestenens liljer til som en overraskelse at komme og synge og spille på guitar og til at fortælle om Halfdan Rasmussens digte og tosserier.

Emneord: