skatter

Bæredygtige boligområder og beskatning af gevinsten ved boligsalg

Af Trine Henriksen, Enhedslisten

Enhedslisten er som udgangspunkt positive overfor mulighederne for at fastholde en variation i villakvartererne, som også findes i dag, med spredte dobbelthuse og 2-etagershuse. Flere familier og seniorer ønsker blandt andet at bo sammen i mindre bofællesskaber, og det bør rammerne for byudviklingen give muligheder for.

Emneord:

Enhedslisten tvunget ud af budgetforliget

Af Flemming Holst, Trine Henriksen og Susanne Yazdanyar, Enhedslisten

Enhedslisten står udenfor årets budgetforlig. Til trods for at Gladsaxe har en rigtig god økonomi, valgte borgmesteren at fastholde en del af besparelsen på seniorcenter Møllegården og på familieområdet for at imødekomme højrefløjens ønske om skattelettelser for erhvervslivet.

Enhedslistens fuldt finansierede forslag til forbedringer i ældreplejen, børneområdet og beskæftigelsesindsatsen blev derimod blankt afvist.

Emneord:

Budget 2015: Enhedslisten svarer på borgmesterens udspil

Det bliver gang på gang slået fast, at kommunen har en god og solid økonomi. Endda så god, at borgmesteren allerede i sit udspil foreslår at sænke skatten med 0,1%. Enhedslisten mener dog, at der er mange områder, hvor der er brug for en øget indsats og bedre serviceniveau. Hvis der så derefter også er råd til skattelettelser, er det fint med os. Men hvis der kun er råd til en af delene, så vælger vi velfærd!

Emneord:

Skattelettelser eller mere velfærd?

Af Trine Henriksen, byrådsmedlem (Ø)

Budgetforhandlingerne lakker snart mod enden. For Enhedslisten sluttede de allerede onsdag aften, da de øvrige partier enedes om en skattenedsættelse, der vil koste godt 12 mio. årligt.

Gladsaxe har et økonomisk råderum, som ikke skal ligge og samle støv. Det er vi enige i. Men vi mener, at de fleste borgere i Gladsaxe vil få langt større fordel af, at råderummet bruges til at forbedre den fælles velfærd.

Emneord: