bander

Tidlig indsats redder de unge

Af Signe Rosa Skelbæk, byrådskandidat for Enhedslisten

På vej til mit arbejde i Høje Gladsaxe stoppes jeg af en politimand. Han holder skansen ved en visitationszone, grundet de mange skudepisoder på Nørrebro og nu også i Gladsaxe. 'Nytter det?' spørger jeg ham. 'Det håber vi,' svarer han.

Emneord:

Uacceptabelt indgreb overfor Skovbrynet Skole

Af Trine Henriksen, byrådsmedlem for Enhedslisten

Det er utrolig sørgeligt, at fire aktive forældrerepræsentanter på Skovbrynet Skole har valgt at træde ud af skolebestyrelsen i protest. Men desværre fuldt forståeligt. Det er uacceptabelt, at en ny profil på skolen besluttes af byrådet, over night, uden inddragelse af skolebestyrelse, ledelse og personale. Det er uacceptabelt, at skolens leder tvinges til en aftrædelsesordning med øjeblikkelig virkning, og at personalet skal vælge mellem at committe sig 100% til den nye linje eller søge forflyttelse.

Emneord:

Fra bander til klimaforandringer – sæt turbo på forebyggelse

Af Trine Henriksen, byrådsmedlem for Enhedslisten

Bandekonflikten med drab og skyderi er blevet uhyggelig nærværende i Gladsaxe. Satudarahs indtog i Bagsværd skaber yderligere utryghed. En øget politiindsats med razziaer og fængselsstraffe løser i bedste fald kun problemerne på kort sigt. Den mere holdbare løsning er at få brudt fødekæden til banderne. 

Emneord:

Ingen gratis smutveje til fremtidens velfærd

Af Kenn Schoop, byrådskandidat for Enhedslisten

Den forventede vækst i indbyggertallet stiller nye krav til kommunen og øger nogle af de udfordringer, vi allerede har. Flere borgere betyder mere trafik i en allerede trafikmættet by. For ikke at belaste miljøet yderligere peger det på bedre kollektiv trafik og hurtigere udbygning af cykelstierne.

Emneord:

Vi skal ikke skubbe folk væk

Af Susanne Yazdanyar, byrådskandidat for Enhedslisten

Selv om volden er faldende, påvirkes vores livskvalitet af frygten for vold. Den mere voldsomme vold øger vores frygt for, at der sker os eller vores nærmeste noget. Det er derfor vigtigt, at vi skaber et samfund, hvor ingen vil ty til vold.

Emneord: