hjemmepleje

Stine Brix på besøg i Ældrestyrken

Ældrestyrken har igennem årene haft et fint samarbejde på ældreområdet med Enhedslistens medlemmer i Folketinget. Sidst med Finn Sørensen, der nu har overladt bl.a. det ordførerskab til Stine Brix. Derfor var forventningerne til Stine også store, da hun kom til Ældrestyrkens møde den 26. oktober, hvor hun var inviteret til at holde oplæg både om sit syn på den aktuelle ældrepolitik og for at høre, hvad vi ønsker der skal fokuseres på i Enhedslisten fremover.

Emneord:

Lær af hjemmeplejen i Rødovre

Af Flemming Holst. kandidat for Enhedslisten 

I forlængelse af mine tidligere læserbreve om fyringerne i Hjemmeplejen denne sommer modtog jeg alarmerende breve fra nogle af de ansatte. De fortæller om meget pressede medarbejdere, der har op til 36 besøg på en vagt. Det vil sige 4½ besøg i timen, inkl. nødvendige pauser og kørsel, der ikke altid er hensigtsmæssigt tilrettelagt.

Emneord:

Trine Henriksen: Der kan gøres meget mere for miljø og velfærd!

Byrådsmedlem Trine Henriksen fortæller om Enhedslistens arbejde i byrådet, og hvad Enhedslisten i Gladsaxe vil arbejde for fremover. Se TV Gladsaxes interview.

 

Emneord:

Åbent brev til Bent Greve

Af Flemming Holst, byrådskandidat for Enhedslisten 

Det er ikke så nemt at få et svar fra dig, Bent Greve, så nu prøver jeg med et åbent brev. Dit seneste indlæg i Gladsaxebladet er et svar med mange løse ender.

Emneord:

Stop forringelserne i velfærden

Af Mogens Steenbuch, byrådskandidat for Enhedslisten i Gladsaxe

S og SF har som regeringspartier stået for en stærkt centralistisk styring af kommunerne med udgiftslofter, skattestop og så hårdhændede sanktioner, at kommunerne ikke tør bruge de penge på velfærd, de har lov til. De seneste år er der sket drastiske nedskæringer i velfærden. Siden 2009 er der forsvundet 30.000 stillinger fra kommunerne. Alene inden for ældreområdet er der forsvundet mere end 4.000 stillinger. Det seneste, vi har set, er nedlæggelse af 18 fuldtidsstillinger i ældreplejen her i Gladsaxe.

Emneord:

Svaret blæser i vinden

Af Flemming Holst, byrådskandidat for Enhedslisten

Et manglende svar kan nogle gange være lige så sigende som et svar. Bent Greves og til dels også borgmesterens manglende svar på mit simple spørgsmål – hvem har ansvaret for de 18 fyringer i hjemmeplejen – siger mig en del:

Emneord:

Hvem har ansvaret for fyringerne?

Af Flemming Holst, byrådskandidat for Enhedslisten 

Hvem har ansvaret for fyringerne i hjemmeplejen. Det kan jeg godt blive i tvivl om. Det ligner en kø ved håndvasken. En kø som formand for seniorudvalget Bent Greve (A) har meget travlt med at komme forrest i.

Emneord:

Fyringerne i ældreplejen

Af Trine Henriksen, byrådsmedlem (Ø) 

I løbet af sommerferien har Social- og Sundhedsforvaltningen iværksat fyringer i ældreplejen i et omfang, der svarer til 18 fuldtidsstillinger. I lokalaviserne har man kunnet læse en forklaring om, at efterspørgslen var faldende, og at der var udsigt til en budgetoverskridelse på 6 millioner.

Emneord: