Socialistisk 1. maj

Dato: 
1. Maj 2017 9:00 - 12:00
Sted: 
Buddinge Skole, Kildebakkegårds Allé 155

Global solidaritet: 1. maj-indsamling til Honduras

3F har iværksat en indsamling til støtte for bananplantage- og landarbejdernes fagforening i det mellemamerikanske land Honduras fører mod bl.a. det multinationale frugtfirma Fyffe's.

Enhedslisten opfordrer til at støtte indsamlingen.

Kort sagt handler indsamlingen om en økonomisk håndsrækning til landarbejderne i Honduras, der har mere end almindelig vanskelige vilkår i deres kamp for faglig organisering. Honduras har længe været et af de farligste lande i Latinamerika at være faglig aktiv i – og det siger ikke så lidt. Fagforeningen STAS er navnlig oppe imod den irsk-japanske frugtgigant Fyffes.

80 procent af den arbejdskraft, Fyffes bruger i det sydlige Honduras, er kvinder, der hyres ind som sæsonarbejdere. Halvdelen af kvinderne er enlige mødre. STAS ønsker sig en bil, så fagforeningen lettere kan komme rundt – fra plantage til plantage og organisere og servicere medlemmer.

Bidrag formidles af Arbejderbevægelsens Internationale Forum i Silkeborg, der gennem sin Solidaritetskomité for bananarbejdernes faglige rettigheder allerede har indsamlet en del midler til landarbejderne i Honduras. Kontonummeret er 5347 2634038, men der kan også indbetales via mobilepay på 61625098.

Læs mere:

Tillidsmand med livet som indsats - 3F International (pdf)

 

BilagStørrelse
3F International: 1. maj-indsamling til STAS, Honduras926.6 kB
Emneord: